Джордж Клуни призна, че веднъж е отказал 35 милиона долара за еднодневна работа, която била участие в реклама на авиокомпания. 60-годишният актьор, за когото се твърди, че е натрупал състояние от 500 милиона долара, разкри, че съпругата му Амал го е разубедила и придумала да откаже смайващата заплата, защото била свързана със "съмнителна" страна - той не уточнява коя. 43-годишната му жена е адвокат по правата на човека. Родената в Бейрут юристка учи в Оксфордския университет и специализира международно право - което й е разрешено да практикува както в САЩ, така и в Обединеното кралство.

В скорошно интервю за "The Guardian", звездата от "Ocean's Eleven" каза: "Е, да. Предложиха ми 35 милиона долара за един ден работа за реклама на авиокомпания, но говорих с Амал за това и решихме, че не си струва".

Джордж не пропусна да се похвали, че последните двама клиента на Амал са спечелили Нобеловата награда за мир и тя е измъкнала безброй журналисти от затвора. 

За 4-годишните им близнаци споделя, че са различни като ден и нощ. "Александър обича да се смее, а Ела е много сериозна, винаги се уверява, че всички играят по правилата. Децата наистина се раждат със своите характери!", усмихва се той. Каза, че ползват бавачка четири дни седмично, през останалото време с децата са само те.