Херцогинята на Корнуол скоро ще се появи на корицата на "Vogue" за първи път. Камила ще стане звезда на корицата на списанието в броя, който съвпада с нейния 75-и рожден ден през юли.

Херцогинята, която е известна с това, че не се притеснява от нищо, според съобщенията е отказала да покани екип от известни стилисти, които да я подготвят за фотосесията, вместо това тя е избрала малък екип, който е провел снимките и интервюто в тайна миналата седмица.

Източник на "The Mail on Sunday" заяви: "Разговорите се водят от месеци, така че това се подготвя от дълго време. Херцогинята на Корнуол ще отпразнува 75-ия си рожден ден на 17 юли.

Появата на Камила в британския "Vogue" идва месеци след като кралица Елизабет украси корицата на априлското издание в чест на своя платинен юбилей.

Това е първата поява на кралицата в списанието по време на историческото ѝ управление. Заглавието на броя гласи: "Платинена кралица: Vogue празнува 70-годишния юбилей на Нейно Величество на трона".

През 2016 г. херцогинята на Кеймбридж се появи на корицата за стогодишнината на списанието, снимана в провинцията на Норфолк. А през 2019 г. херцогинята на Съсекс гостува като редактор на септемврийския брой на Vogue.

Принцеса Даяна също е била на корицата на престижното модно списание. Редът на Камила идва в момент, когато тя заема по-значима роля в монархията в подготовка за бъдещата си роля на кралица-консорт.

През февруари Нейно Величество обяви "искреното си желание" Камила да бъде известна като "кралица-консорт", когато принц Чарлз стане крал. В отговор Камила заяви, че се чувства "много трогната" от тази чест. Принц Чарлз заяви, че за него е чест постъпката на майка му.

"Докато се стремяхме заедно да служим и подкрепяме Нейно Величество и хората от нашите общности, моята скъпа съпруга беше моята собствена непоколебима подкрепа през цялото време", каза принцът в изявление.

Снимка: Getty Images