75-годишният Дейвид Сушей най-накрая бе удостоен със званието рицар по време на церемония в замъка Уиндзор във вторник, след като беше принуден да пропусне първата дата за събитието заради положителен тест за COVID-19.

Емблематичният актьор изглеждаше елегантно, когато влезе със съпругата си Шийла Ферис в залата, където принц Уилям го произведе в рицар, като знак на признание за заслугите му към драмата и благотворителността.

Със съпругата си Шийла

Снимка: Getty Images

Сушей, дал плът и кръв на най-известния детектив на Агата Кристи - Еркюл Поаро, беше в тъмен костюм с розова фигурална вратовръзка за важния ден, а съпругата му, актрисата Шийла Фарис беше с бледо розово сако, черен топ и кадифена пола.

Сушей съобщи през декември в Туитър за ситуацията, когато беше обявена дата 15 декември за церемонията. "Здравейте всички. Благодаря ви много за загрижените ви съобщения. Симптомите ми на Covid са леки. Все още в изолация до 23-ти. Шийла до 25-ти. Имахме късмет. Моля всички да бъдат предпазливи", написа той.

Преди първоначалната си дата за произвеждането в рицарско звание, сър Дейвид Сушей изрази вълнението си, след като избра костюм за събитието. "Готов съм за церемонията в замъка Уиндзор утре! Костюмът е налице. Все още мисля, че сънувам!", сподели превъзходният актьор в Туитър.

Кралицата го почете заради впечатляващата му кариера от 50 години. Дейвид Сушей е един от най-обичаните британски актьори. Роден в Лондон през 1946 г., той се присъединява към Националния младежки театър на 16 години и по-късно се обучава в Лондонската академия за музикално и драматично изкуство.

Той изигра Зигмунд Фройд в мини-сериала на Би Би Си "Фройд" през 1984 г., преди да се появи за първи път като Поаро по ITV през 1989 г. и да получи международно признание, изпълнявайки ролята в повече от 70 епизода до 2013 г.

Снимка: Getty Images

Мнозина смятат неговото изпълнение за най-доброто. В книгата си "Поаро и аз" той споменава, че сър Питър Устинов, който също е играл преди това известния Еркюл, веднъж му казал, че ще бъде добър в ролята.

Миналия месец Дейвид коментира, че е твърде стар, за да играе отново белгийския детектив, но може и да се изкуши.