"За мен короната на "Царица Роза" е едно задължение, отговорност и пример за младите хора да не се отказват и да рискуват. Това каза победителката в престижния конкурс в Казанлък Неделина Неделчева непосредствено след като стана 56-ата "Царица Роза" на града. По думите ѝ участието за нея е приключение, което няма да се повтори, а преживяването е несравнимо.

Неделина Неделчева се е занимавала с художествена гимнастика в продължение на 12 години. В момента помага в залата, а приоритетът ѝ е да се развива и да продължи образованието си. Да стане Царица Роза е било нейна детска мечта.

"Всяка година гледах конкурса и тайничко се надявах да дойде и моят момент", каза тя пред БТА.

"Винаги съм мечтала за този момент, но няма как да кажа, че съм го очаквала", каза първата подгласничка на царицата Елена Николаева. Тя посочи, че е горда с всяка една от участничките в конкурса, защото всички са показали своя чар. "Благодарна съм, че ме избраха за първа подгласничка. За мен целият спектакъл и изборът е преживяване, което не може да се опише, а трябва да се изпита от всяко едно красиво момиче в нашия град", отбеляза Николаева.

Снимка: БТА

По думите на втората подгласничка Мариам Григорова усещането да си част от конкурса "Царица Роза" е незабравимо.

"Това винаги е била моята детска мечта. Остава ми мил детски спомен как идвах с баба на конкурса, за да го гледаме заедно", разказа тя.

Трите момичета бяха избрани измежду повече от 20 претендентки по време на пищен спектакъл в Дома на културата "Арсенал" в Казанлък. Неделина Неделчева стана носител и на още две признания - тя стана лице на верига за козметични продукти и на спа комплекс.

Снимка: БТА

Победителката по традиция печели пътуване до Япония, а през следващата една година става посланик на Казанлък на изложения и борси по целия свят. За пръв път тази година носителката на короната в Казанлък има и право на участие в конкурса за красота "Мис България", а сред наградите от спонсорите на събитието са пътуване до Дубай и участие в годишната среща на Индийската асоциация за етерични масла в Ню Делхи.

Изборът на Царица Роза постави началото на програмата на 121-я Празник на розата в Казанлък. Официалното коронясване ще бъде на 31 май на площад "Севтополис", а празникът ще продължи до 2 юни.