Актьорът Чадуик Боузман, прочул се с ролята си във филма "Черната пантера", чиято кончина от рак на дебелото черво шокира феновете, беше почетен на видео музикалните награди на MTV като герой не само на големия екран, но и в реалния живот.

Кики Палмър - водещата на шоуто, организирано на различни места на открито в Ню Йорк, оповести, че то е посветено на Боузман, който почина в петък на 43-годишна възраст.

Актьорът преди е бил почитан на филмовите и телевизионни награди на MTV през 2018 г. за ролята си на Черната пантера в едноименната супергеройска продукция на "Marvel".

"Посвещаваме шоуто тази вечер на човек, чийто дух докосна мнозина. Чадуик Боузман беше истински герой, не само на екрана, но и във всичко, което правеше", сподели Кики Палмър.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Актьорът е познат с превъплъщенията си в образите на афроамерикански икони като Джаки Робинсън, Джеймс Браун и съдия Търгуд Маршал.

Чадуик Боузман беше включен и в сегмента "In Memoriam" заедно с творци като Джус Уърлд и Литъл Ричард, починали през изминалата година. След като "Black Eyed Peas" завършиха шоуто с изпълнение на парчето "I Gotta Feeling", певецът Will I Am се провикна "Уаканда завинаги", визирайки измисленото кралство, което героят на Чадуик Боузман Черната пантера управлява в едноименния филм, предава БТА.

В памет на актьора телевизия ABС излъчи в неделя филма "Черната пантера" без реклами. Прожекцията беше последвана от специално предаване, озаглавено "Чадуик Боузман: Почит към краля".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos