Бившият барабанист на популярната британска група Uriah Heep - Лий Кърслейк, почина на 73-годишна възраст, съобщи изданието "Ролинг стоун", цитирано от БТА.

Причината за смъртта на музиканта, който участва в записите и на първите два албума на Ози Озбърн "Blizzard of Ozz" /1980/ и"Diary of a Madman" /1981/, е рак на простатата.

Кончината на Кърслейк беше потвърдена от кийбордиста, китарист и автор на песни на Uriah Heep Кен Хенсли.

"С голяма печал в сърцето ви съобщавам, че Лий Кърслейк, мой приятел от 55 години и най-добрият барабанист, с когото някога съм работил, загуби битката с рака. Той много ще ни липсва!", сподели Хенсли, без да уточни къде точно е починал Кърслейк.

Скръбната вест коментира и китаристът на бандата Мик Бокс:

"Лий беше един от най-добрите хора на Земята. Той ми беше като брат и се изявяваше като невероятен барабанист, певец и автор на песни. Той обичаше живота и беше на свой ред обичан от феновете, както и от всички, които го познаваха", написа Бокс в социалните мрежи.

Именно работата с Uriah Heep носи най-голяма слава на Кърслейк. Той се присъединява към бандата в Лондон през 1971 година, а неговото име за пръв път се появява в четвъртата тава на състава "Demons and Wizzards" от 1972 година. Той участва в записите и на други осем албума на групата.

Embed from Getty Images