В Америка е починал легендарният телевизионер и първи изпълнителен директор на bTV Албърт (Ал) Парсънс.

Тъжната вест съобщи в профила си във Фейсбук Слави Трифонов. Ето какво сподели той:

"Би Ти Ви беше свободна телевизия и това до голяма степен се дължеше на човека, който я създаде - американеца Албърт Парсънс. Той беше човекът, заради когото аз сключих договор с "Нюз корпорейшън", и като партньор на "Нюз Корпорейшън" заедно с моите колеги реализирахме 19 години "Шоуто на Слави". Днес разбрах, че Албърт Парсънс е починал в Америка. Това много ме натъжи. Албърт Парсънс беше свободен човек и голям професионалист. Съжалявам за клишето, но ако там горе има нещо - в момента той прави телевизия. Светла му памет!"

Когато пристига в България, на Албърт Парсънс е възложено от "Нюз Корпорейшън" на Рупърт Мърдок да създаде една телевизия в американски стил, която да започва със сутрешно шоу и "да завършва с едно приятно, забавно шоу вечерта". Новините били изключително важни в тази програма. Преди две години в интервю пред Слави Трифонов Парсънс каза, че в началото се говорело за шоу веднъж седмично, но той искал да е всяка вечер. Слави искал то да бъде от 22.00 ч. "Ако ти си успешен и се справиш, ще можем да разширим праймтайма с два часа", смятал Парсънс и настоял началото да бъде от 22.30 ч. Двамата имали разногласия относно балета, тъй като в американските шоу програми нямало балет. В крайна сметка шефът на bTV заключил: "Какво ме интересува дали ще имаш балет, важно е да имаш рейтинг".

Ал Парсън разказа още, че тогава не бил гледал Шоуто, но проучвал съществуващите програми и забелязал, че рейтингът на "7 Дни" скача, когато се излъчва шоуто. "Беше бизнес решение, че този човек може да привлече аудитория", обясни той. По думите му не всички били щастливи от сделката, един от тях бил Иван Костов. "Аз не съм имал проблем, той просто ми каза, че не ви харесва програмата. Аз казах - да, обаче публиката го обича", каза Албърт Парсънс.