Американската актриса Джесика Уолтър, станала известна с ролята си на хаплива баба в сериала "Развитие в застой", почина на 80-годишна възраст, предадоха световните агенции.

Вижте снимки на актрисата >>

Тя е играла в десетки телевизионни поредици и филми, като "Голямата награда" през 1966, "Пусни "Мисти" за мен" /1971/ на Клинт Истууд, преди да се превъплъти в ролята на Люсил Блат в "Развитие в застой".

"С разбито сърце потвърждавам кончината на любимата ми майка", написа в съобщение за медиите дъщеря ѝ Брук Боуман.

Кариерата на актрисата се разпростира в период от над 60 години. По думите на дъщеря ѝ най-голямо удоволствие доставяло на Джесика да прави хората щастливи както от екрана, така и в живота.

В "Развитие в застой" основният сюжет се фокусира около неволите на едно богато семейство, принудено да живее скромно заради арестуването на патриарха му вследствие на финансови злоупотреби. Поредицата беше посрещната възторжено от публиката и критиката, преди да бъде спряна от "Фокс" през 2006 година.

Под натиска на феновете Нетфликс впоследствие откупи авторските права на сериала и подписа договор за два нови неизлъчвани сезона. Но те се радваха на по-малък успех. При все това "Развитие в застой" е считана за една от най-влиятелните поредици за своето време. /