Почитателка на германската група Rammstein обяви, че е била дрогирана и наранена след среща с вокалиста на бандата преди концерт във Вилнюс, Литва, на 22 май. Групата категорично отрича обвиненията, съобщава Deutsche Welle.

Шелби Лин от Ирландия пътувала до Вилнюс, за да присъства на концерта на музикантите - първи от тяхното "Турне по стадионите на Европа". В литовската столица тя била поканена на парти преди събитието. Младата дама съобщава, че се е запознала с фронтмена Тил Линдеман и че той е поискал да прави секс с нея. Тя казва, че той е реагирал много агресивно, когато му отказала.

Момичето също така подозира, че едно от питиетата ѝ е било подправено с упойващи вещества, тъй като няма спомен за част от вечерта, след като е изпила само две питиета и един шот текила. Тя казва, че е останала със синини и е повръщала 24 часа след концерта. Лин публикува снимка на нараняванията си в интернет и твърди, че е подала жалба.

От Rammstein категорично отричат нейните твърдения. Самият Линдеман все още не е коментирал обвиненията, но групата му отхвърли всички нападки в своя акаунт в Twitter.

"По отношение на разпространяваните в интернет твърдения за Вилнюс можем да изключим възможността това да се е случило в нашата среда", заявиха музикантите в социалната мрежа. "Не ни е известно да има официални разследвания по този въпрос", написаха още те.

Снимка: Getty Images

Темата е широко обсъждана в интернет. Някои жени съобщиха анонимно, че са имали подобни преживявания и изразиха пълната си солидарност с Шелби Лин, пише БТА. Други пък призоваха към предпазливост, тъй като твърденията все още не са доказани.

След първоначалните съобщения за сексуално посегателство Лин добави уточнение в Twitter, че Линдеман не я е докосвал. "Той прие, че не съм искала да правя секс с него. Никога не съм твърдяла, че ме е изнасилил", написа тя.

"Турне по стадионите на Европа" на популярната немска формация стартира във Вилнюс на 22 май и ще премине през Стария континент в продължение на цялото лято до началото на август. България не е сред страните, които немските рокаджии ще посетят.