Холивуд почете "своите момчета" - рокаджиите "Red Hot Chili Peppers", със звезда на Алеята на славата, съобщи групата на страницата си във Фейсбук.

Звездата на изпълнителите на хита "Californication" е 2717-ата на прочутата алея в Холивуд. На церемонията по откриването ѝ присъстваха Джордж Клинтън, който продуцира албума на групата от 1985 г. "Freaky Styley", Уди Харелсън, Боб Форест, Никол Михалка.

"Нашите родни момчета от Холивуд най-накрая идват да получат своята звезда на холивудската Алея на славата. Чакахме ги да се откъснат от натоварените си графици, за да присъстват на церемонията, и сме развълнувани да ги приветстваме в семейството на нашата Алея на славата", каза продуцентката на церемониите Ана Мартинес, когато по-рано съобщи новината.

Награждаването съвпадна с излизането на 12-ия албум на бандата, озаглавен "Unlimited Love". Музикантите планират световно турне в подкрепа на новата си тава, придружавана на различни етапи от изпълнители като "The Strokes", "Haim", St. Vincent, ASAP Rocky, Бек, Thundercat, Anderson .Paak и други, предава БТА. Това ще бъде първата им концертна обиколка от 2016-17 г., когато "Red Hot Chili Peppers" промотираха предишния си албум "The Getaway".

Снимка: Getty Images