Въпреки че графичните романи, както всъщност почитателите на илюстрираните истории предпочитат да наричат комиксите, изобилстват от различни героини, една от тях значително се отличава от останалите, не само защото няма свръхчовешки сили, разчитайки единствено на отличните си умения в бойните изкуства, но също така понеже стои на тънката граница между доброто и злото, разкъсвана от колебания на коя от двете страни да застане. Изградена от противоречия, тя е жесток наемен убиец, безмилостно отнемащ животи, поръчани ѝ от престъпния бос, за когото работи, но в същото време е влюбена в мъж, тайно борещ се срещу такива като нея, опитвайки се да накара справедливостта да възтържествува.

Наричат я фаталната жена на "Marvel", защото красотата ѝ е смъртоносна, но нейното име е Електра. Тя е може би най-известното творение, родено от въображението на американския художник Франк Милър, който за първи път я представя на читателите през далечната 1981 година. Тогава той планира героинята от гръцки произход, сражаваща се с оръжията сай, които са нейна запазена марка, да се появи само веднъж, в един брой от поредицата "Daredevil", но тя прави толкова силно впечатление, че му се налага да я задържи, превръщайки я в постоянен персонаж.

Вижте снимки на Дженифър >>

Големият интерес към нея не стихва, дори когато година по-късно тя бива убита на страниците, затова от компанията, издаваща сагата, решават да я съживят, връщайки я обратно на тях, въпреки че са обещали на създателя ѝ да него правят. Така, без неговото изрично позволение, което според уговорката им е трябвало предварително да потърсят, любимата на Мат Мърдок, криещ се зад маската на Дявола на доброто, възкръсва от мъртвите.

На големия екран тя се появява преди почти две десетилетия, когато очарователната Дженифър Гарнър влиза в нейния образ, предоставяйки ѝ своето лице за две продукции, които обаче не постигат сериозния успех, който им е предречен. Продукциите не получават одобрението на критиката, макар актрисата да дава всичко от себе си, за да представи правдоподобно героинята, като за целта дори тренира различни бойни техники, усъвършенствайки уменията си в тази посока, които придобива за сериала "Наричана още", в чиито епизоди сама изпълнява повечето каскади.

Сега обаче тя отново ще облече култовия си костюм, за да се появи с него в третата част на "Deadpool", която вече се снима в Лондон. Новината първоначално бе съобщена от "Hollywood Reporter", а след това бе потвърдена от източници от снимачната площадка. Бившата съпруга на Бен Афлек ще се присъедини към изпълняващия главната роля Райън Рейнолдс и Хю Джакмън, който отново ще изиграе Върколака в заглавието, режисирано от Шон Леви.

Преди време носителката на награда "Златен глобус" сподели, че е била доста разочарована от "Електра", особено след като видяла как вече бившият президент на "Marvel" Кевин Фейдж продуцира продължения на обичани ленти, но оставя извън списъка нейния. "Беше огромно разочарование, защото, след като той пое юздите, всичко започна да бъде равно - писането, режисирането, комичните моменти в историите. Но аз не получих подобно изживяване", каза тя.