Все още не е изтекъл един цял месец, откакто почитателите на Дженифър Лопес осъмнаха с новината, че скоро няма да я видят като булка, освен на големия екран - в предстоящия ѝ филм "Shotgun Wedding", тъй като в средата на април тя разтрогна годежа си с Алекс Родригес, а ето че сега певицата отново намери начин да ги изненада с действията си, търсейки утеха заради раздялата си със спортиста в компанията на... някогашния си партньор Бен Афлек, с когото на времето също планираше сватба.

Седемнайсет години след като сложиха край на своя бурен романс, наскоро двамата съвсем неочаквано намериха път обратно един към друг и дори заминаха на почивка. Близостта между тях роди безброй заглавия в американската преса, която е напълно убедена, че отношенията им са повече от приятелски.

Вижте снимки на Бен Афлек и Джей Ло >>

В началото на май т.г. Е!News предаде, че холивудските звезди са пристигнали поотделно на концерта "VAX LIVE", организиран само за ваксинирани хора, който се проведе в Града на ангелите, но са си тръгнали от събитието заедно, отправяйки се към курорта "Yellowstone Club", разположен в щата Монтана, където са прекарали една седмица.

"Те бяха сами... Само двамата", издава източник на медията.

Всичко това се случва едва няколко седмици, след като Родригес пропътува разстоянието от Маями до Лос Анджелис, решен да се помъчи да поправи нещата между него и Лопес, опитвайки се да си я върне. За негово съжаление обаче само дни по-късно папараци заснеха Афлек в дома ѝ, намиращ се в Южна Калифорния. Когато снимките станаха публично достояние, редица близки на латино дивата побързаха да уверят таблоидите, че раз разчели ситуацията между тях грешно, изтъквайки, че в миналото също е имало случаи, в които те са се виждали, но това не означава, че непременно са подновили интимните си отношения.

Но скорошната им ваканция, преминала в уединение, сякаш говори друго...

"През годините Бен и Джен се чуваха от време на време, а след като тя се върна от Доминиканската република, където се проведоха снимките на последния ѝ филм, той я потърси, за да разбере как се справя с раздялата с Алекс, като дори излязоха на вечеря. Естествено, химията между тях е голяма... И това е разбираемо. Като че ли продължиха оттам, откъдето навремето спряха", твърди човек от обкръжението на изпълнителката.

Афлек и Лопес започнаха да се срещат през 2002 г., след като се запознаха на снимачната площадка на продукцията "Трудна свалка". Едва няколко месеца по-късно - през ноември, той ѝ предложи брак с пръстен "Harry Winston", украсен с рядък розов диамант, чиято стойност бе 1,2 милиона щатски долара. На следващата година обаче, дни преди церемонията, насрочена за септември, двамата отмениха сватбата си, а в първите дни на януари 2004 г. потвърдиха, че са заедно.

Снимка: Getty Images