Далеч от безумната тълпа - така може да се нарече новата глава в живота на Амбър Хърд.

Докато Джони Деп се впусна музикални и актьорски начинания, заради което често е в новините, Амбър, с която се съдиха, обратно - остана извън светлината на прожекторите, пише "El Mundo". 

През последните няколко дни започнаха да се появяват информации, че тя е наела къща в малко градче в Майорка. Това било в Костикс, където живеят по-малко от 2000 души. Имотът наскоро бе обявен за продажба за 2,8 милиона евро, но после изтеглен от пазара, когато тя се нанесла. Според "El Mundo", името, с което тя се представила било Марта Джейн Канари.

Ако това ви звучи смътно познато, то е защото е истинското име на легендата от Дивия Запад Каламити Джейн.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Amber Heard (@amberheard)

Амбър Хърд живее в луксозна вила, за която се твърди, че е собственост на политик - Мария Антония Мунар, наскоро освободена от затвора. Явно Амбър се разбира много добре с местните и говори "испански с мексикански акцент". Много нейни съседи и жители на града са интервюирани през последните дни, но не са казали кой знае какво, искайки да уважат личния й живот. Тези, които са говорили с нея, казват, че имат положително мнение, защото се държала дружелюбно с хората, и когато ходела на пазар и когато извеждала малката си дъщеричка в парка.

Тя се наслаждавала на спокойния живот там, в пълен контраст с напрежението при процеса. Разположен в центъра на острова, Костикс е град, в който мълчанието е почти религия. "Тук хората си вършат работата, живеят и оставят и другите да живеят, това е есенцията", обяснява сервитьорът в бар "Central". "Просто не искаме да я притесняваме", казали две дами, които се връщали от хлебарницата.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от ron_atz (@ron_atz)

В Костикс всички магазини са на една главна улица. Хърд не е говорила за това дали възнамерява да остане в Испания в дългосрочен план, нито е ясно дали някой по-нататъшен съдебен процес с Деп ще включва прякото й присъствие. Следващият й блокбъстър филм, "Аквамен 2", наскоро беше отложен и сега е планиран да излезе догодина.