Пол Маккартни оповести, че на 7 септември ще излезе 17-ият му солов албум "Egypt Station", предаде БТА. Бившият бийтъл го описа като музикално пътешествие и разкри, че две от включените в диска песни са озаглавени "Come On to Me" и "I Don't Know".

За излизането на диска сър Пол се е осланял на стара концепция на "Бийтълс", тъй като въпросните две песни съставляват сингъл с двойна страна А. През 1965 г. същото за пръв път бе направено от "Бийтълс" с "Day Tripper/You Can Work It Out".

Предишният диск на Пол Маккартни "New" излезе преди 5 години. Легендарният музикант обяви на сайта си, че заглавието "Egypt Station" е заимствано от едноименна картина, която той е нарисувал, и че то подканя към пътуване в безброй музикални територии.

"В "Egypt Station" всяка песен е като отделна спирка - поясни той. - Това ни помогна да структирираме идеите си за песните. Сякаш музиката идва от място, което съм сънувал." Първата и последната композиция са инструментални и са озаглавени "Station I" и "Station II".

Новият албум включва също песните "Happy with You", "People Want Peace" и "Despite Repeated Warnings".