Нюйоркската полиция е арестувала мъж, който се опитал да влезе в жилището на певицата Тейлър Суифт в Трайбека, в Манхатън, в събота, съобщи Ти Си Ей/ДПА.

Полицията е реагирала на сигнал, подаден на телефон 911. Сигналът бил за нарушение на обществения ред на улица "Франклин". Заподозрян, чието име не се посочва, се опитал да влезе в къщата на Тейлър Суифт, съобщиха за "Дейли нюз" източници от силите на реда. След като са проверили досиетата, полицаите са арестували мъжа за това, че не се е отзовал на призовки за нарушаване на реда, издадени в Бруклин през 2017 г., казаха полицейските източници. В събота вечерта не беше ясно дали задържаният ще бъде обвинен за опит да проникне в дома на певицата.

Регистрирани са множество опити на почитатели и нападатели да стигнат до Суифт в дома й в Манхатън. През юли 2022 г. 35-годишният Джошуа Крисчън от Бруклин крещял по интеркома на жилището на певицата, че "ще я нарани, ако двамата не се съберат", каза източник от полицията. При друг инцидент от януари 2022 г. Морган Манк, който шофирал пиян, блъснал автомобила си в къщата на Суифт и заявил, че няма да напусне мястото, докато не се срещне с певицата. Мъже са се опитвали да проникнат в дома на Суифт в поне още три случая през 2016 г., 2019 г. и 2021 г. Правени са опити за проникване и в други жилища на певицата, сред които имотите й в Бевърли Хилс и на Роуд Айлънд.