Роклята, която певицата Ейми Уайнхаус носеше на последното си изпълнение, беше продадена в неделя за 243 200 долара.

Зелено-черната рокля, която носеше е от бамбук и тя я беше облякла на концерта в Белград пред 2011 година, а малко по-късно, на 23 юли, тя почина след алкохолно отравяне, като Ейми беше само на 27 години. Публично известно беше, че тя се бореше с алкохола и наркотиците.

Снимка: Getty Images

Роклята е от колекцията от 800 артикула от лични вещи на певицата. В нея се включват неща, като сутиени и DVD-та, гримове и книги, а тези неща се продават от нейните родители.

Търгът се управлява от аукционната къща "Julien's" и точно тя управлява продажбата, която се проведе събота и неделя. Колекцията е донесла цели 4 милиона долара.

Снимка: Getty Images

Мартин Нолан от Julien's споделя преди търга:

"Разбира се, има фенове, музеи и колекционери по целия свят, които ще искат да притежават някои от тези предмети, да се грижат за тях, да ги показват в музеи, да поддържат нейното наследство и паметта й живи и в същото време да съберат малко пари за фондацията".

Приходите ще отидат за фондация "Ейми Уайнхаус", която помага на млади хора, борещи се със пристрастяването.

Друг акцент в продажбата беше чантата във формата на сърце, изработена по поръчка от Moschino, която Уайнхаус използва на наградите Brit Awards през 2007 г., която беше продадена за 204 800 долара.

Снимка: Getty Images

Много от другите рокли, които носеше на сцена, се продаваха между 12 500 и 150 000 долара.