Руският писател и драматург Михаил Булгаков е казал: "Езикът може да скрие истината, но очите - никога", а с течение на времето думите му са се превърнали в една от онези вечни аксиоми, които няма да загубят своята достоверност. Все пак не напразно очите са считани за прозорци към душата. Едно надникване в тях е напълно достатъчно, за да бъдат разчетени всички онези неизказани чувства на сърцето, мълчаливо криещи се там - от болка и тъга през надежда и вяра до радост и любов.

Вижте галерията ни >>

Но освен че издават емоциите, очите на всеки човек са строго индивидуални, затова се причисляват към отличителните белези, по които той може да бъде разпознат. Замисляли ли сте се, че действително сте способни да идентифицирате някого само по погледа му, без значение дали останалата част от него остава скрита за вас?

Сега ви предлагаме да тестваме тази теория, проверявайки нейната правота.

Факт е, че благодарение на натрупаната слава, образите на звездите неизменно са се запечатали в съзнанието ни, което не изпитва никакви затруднения да ги визуализира моментално, при споменаване на името им. Толкова често сме виждали лицата им, че помним всеки един детайл от тях, нали?

Ето защо ви предизвикваме да отгатнете следващите 20 знаменитости в нашата галерия само по техните очи. Първият кадър на всеки един от тях е изрязан, а след него е цялата фотография, разкриваща лика на популярната личност. Не бързайте да прелиствате напред, ако не сте ги познали.

Успех!