За пръв път аристократка позира гола за "Playboy".

Героинята на немската версия на "Playboy" се оказа принцеса на Саксония, тъй като е праправнучка на последния крал там - Фридрих Август Трети.

37-годишната Ксения Флоранс Габриела позира по гърди за мартенската корица на списанието, и покривайки други части на тялото си с бяла полупрозрачна материя.

В интервю за списанието Ксения каза, че е решила да направи откровена фотосесия, за да покаже, че всяка жена е "красива точно такава, каквато е": "Не е нужно да преследвате тенденциите или да правите пластични операции, само за да угодите на някого. Имам стрии и не се срамувам да ги покажа", цитира думите й изданието Page Six. Тя участва в много риалити шоута и именно това преживяване оформи отношението й към собственото й тяло.

Според аристократката непрекъснато трябва да се бори с предразсъдъците - не само заради знатния си произход, но и заради външния си вид. "В някои риалити предавания бях единственият участник, който не направи нищо на тялото си. Други жени, които почти всички имаха много пластични операции, ми казаха, че не съм им конкуренция, защото нямам извивки и не съм достатъчно женствена".

По нейни думи хейтъри също я обиждали в социалните мрежи, което я подтикнало да мисли за пластична операция, но все още не е прибегнала към тази стъпка. "Най-доволна съм от тялото си, когато е здраво. Никога не се съдя за себе си по външния си вид".

В допълнение към участието си в многобройни риалити шоута, принцесата на Саксония е известна и като модел на Ikea, както и с издаването на автобиографична книга "Ксения: Животът на принцеса от 21-ви век". Книгата обаче възмути нейния роднина, германския принц Мария Емануел от Саксония, глава на саксонския кралски дом. "Тя е никой, тя не може да напише автобиография! Всичко това е ужасна грешка, нещастие за хилядолетната история на Дома на Ветин", каза той за автобиографията на своята далечна роднина. Според ръководителя на Дома на Саксония титлата на принцесата по принцип е под въпрос, тъй като семейство й е много далечно свързано с основния клон на кралския дом (бащата на принцесата е фермер, майка й е фризьорка).

View this post on Instagram

A post shared by Playboy Deutschland (@playboygermany)