Стъпалата на кралица Летисия се превърнаха в нейна слаба страна. Съпругата на Фелипе VI страда от хронична метатарзалгия на двете стъпала, както и от неврома на Мортън на лявото стъпало.

Всичко това, причинено от постоянното използване на високи токчета, предизвиква силни кризи на внезапна болка, която може да бъде облекчена само чрез смяна на обувките. През юли миналата година травматолог открива невромата, която представлява удебеление между нервите на стъпалото, и Летисия изглежда е взела решение да приложи съвета на експертите.

В неделя кралят и кралицата започнаха първия ден от държавното си пътуване в Германия. По време на прощаването с почести в зоната Т4 кралицата носеше костюм на Hugo Boss, съчетан с черни обувки с дантела и солидна гумена подметка. Това е идеалната обувка, за да избегнете болките на човек с неврома.

Вечерта, по време на приема за представителството на испанската общност, живееща в Германия, кралицата избра костюм с блуза и панталон, който съчета с черни обувки. Кралицата обаче се отказа от високите токчета и избра петсантиметрови, които почти не предизвикват изкривяване на стъпалата и благоприятстват почивката.

Embed from Getty Images

Кралят и кралицата приеха представители на 250 испанци и в продължение на един час разговаряха с няколко групи от тях в посолството.