Прекупвачите на билети вече се опитват да продават един пропуск за предстоящото турне на Тейлър Суифт в САЩ на цена, стигаща до 28 000 долара, тъй като втори ден феновете се опитват безрезултатно да си осигурят места за концерта на живо през интернет.

Предварителните продажби започнаха във вторник и доведоха милиони хора до уебсайта Ticketmaster, а огромният трафик предизвика периодични прекъсвания и дълго чакане онлайн.

Порталът, който е собственост на "Live Nation Entertainment" заяви, че продажбата е предизвикала "безпрецедентно търсене", което е довело до забавяния и че са работили бързо за разрешаването на тези проблеми.

"The Eras Tour" е първото турне на Суифт от 2018 г. насам и не е необичайно за уебсайтовете да се сблъскват с проблеми за желани концерти или продукти като колекционерски маратонки или конзоли за видеоигри.

При нов кръг предварителни продажби на билети на Суифт за притежатели на кредитни карти Capital One имаше по-малко оплаквания в социалните мрежи. Някои от почитателите на звездата заявиха, че за стояли по три часа на виртуалните "опашки", но въпреки това част от тях са останали с празни ръце и не са успели да се сдобият с билети.

Снимка: Getty Images

В сайтовете за препродажба някои се опитваха да спечелят от ентусиазма, предава БТА. Цени на билетите в StubHub за шоуто в Тампа, щата Флорида, през април варираха от 338 до 28 350 долара за брой.

Изпълнителката на "You Belong With Me" издаде последния си албум "Midnights" през октомври. Тя обеща хитове от албуми, обхващащи периода на нейната кариера, да радват феновете ѝ по време на турнето "Eras". Нейната музикална обиколка на САЩ е планирана да започне през март и ще приключи през август.

Снимка: Getty Images