Тя е талантлива, обаятелна, прелестна и днес празнува своя 38-и рожден ден! Появата ѝ на музикалната сцена се превърна в истинско явление, а неконтролируемите ѝ гласови възможности, впечатлили целия свят, ѝ спечелиха всеобщото признание. С годините Бионсе все повече затвърди позициите си, превръщайки името си в синоним на думата "успех". Сега, след 30 години в бизнеса, спокойно можем да кажем, че тя напълно заслужи короната си на Кралица на R&B жанра. Днес почти всяко момиче, мечтаещо за музикална кариера, казва, че иска да бъде точно като нея.

Вижте 38 снимки по случай 38-ия ѝ рожден ден >>

Но Бионсе извървя дълъг път, за да стигне до върха.

Тя се ражда на 4 септември 1981 г. в град Хюстън, щата Тексас, в семейството на Матю и Селесте-Тина Ноус. Баща ѝ работи като мениджър в отдел "Продажби" към гиганта в сферата на печатните технологии и копирните машини - "Xerox Corporation", а майка ѝ е фризьорка, която притежава собствен салон. Тя има сестра - Соланж, която е с 5 г. по-малка от нея, и също се занимава с музика.

Ден преди личния ѝ празник, Джей Зи и близки приятели изненадаха Бионсе с торта по случай рождения ѝ ден зад кулисите на музикалния фестивал "Made in America".

Снимка: Официален профил в Instagram

Бионсе е кръстена на... майка си. По-конкретно, получава нейното моминското име (Beyince), с цел да го запази живо в семейството.

Всъщност не родителите ѝ са тези, които откриват музикалния ѝ талант, прави го детската ѝ учителка по танци - Дарлет Джонсън, която един ден си тананикала любима нейна песен. Чувайки я, ученичката ѝ запяла парчето. Стигайки до високите ноти, изумила преподавателката си, понеже изобщо не се затруднила с тях. Джонсън останала толкова изненадана и впечатлена, че я помолила още веднъж да ѝ изпее песента, но малката Бионсе отказала, понеже била стеснителна и плаха. Е, обещанието, че ще получи 1 долар за изпълнението си, я накарало да забрави срамежливостта. По-късно, когато родителите ѝ идват да я вземат, Дарлет им казва за огромния потенциал на дъщеря им.

След това, на 7-годишна възраст, тя се явява на шоу за таланти, където пее песента "Imagine" на Джон Ленън, печелейки награда. Още тогава цялата публика става на крака и я аплодира дълго.

Бионсе е на 9 г., когато среща Кели Роуланд и Лативия Робърсън на прослушване за тв предаване. Тогава те се явяват като трио в шоуто "Star Search", а година по-късно към тях се присъединява и Латоя Лукет, с която се превръщат в квартет. След няколко години, прекарани из хюстънските клубове, през 1997 г. момичетата получават договор от "Columbia Records" и така първоначалната група "Girl's Tyme" се превръща в "Destiny's Child".

И въпреки огромния фурор, който причиниха, през 2006 г. бандата се разпадна. Тогава Бионсе изпада в тежка депресия, която продължава 2 години - време, през което тя почти не яде, не излиза от стаята си и опитва да преоткрие себе си. Майка ѝ е тази, която успява да ѝ помогне и да я изкара от тежкото състояние.

Соловата ѝ кариера обаче я изстрелва директно сред най-големите и ярки звезди на шоубизнес небосклона, а през нея тя не само печели многобройни награди и отличия, но и поставя редица рекорди.

За първи път се запознава с Джей Зи, когато е на 18 г. Но минава година, преди да започнат официално да се срещат, като през тези месеци двамата често разговарят и се опознават един друг. Дотогава Бионсе е имала само 1 гадже, което е срещнала на 12 г., а връзката им е продължила 5 години.

Интересен факт е, че любимото ѝ число – 4, е обвързано по специален начин с важните хора в живота ѝ. Бионсе е родена на 4 септември, рождената дата на майка ѝ е 4 януари, тази на съпруга ѝ е 4 декември, а двамата с него се женят на тайна церемония на 4 април... Поради тази причина и заглавието на четвъртия ѝ студиен албум носи единствено тази цифра, а с него тя се отклонява от поп музиката и се връща към традиционното R&B звучене.

По случай 38-ия ѝ рожден ден вижте 38 нейни снимки в галерията ни.