Клоуи Кардашиян разказа подробности за скорошния си страх от рак на кожата.

Звездата разкри във вторник, че причината феновете да я виждат с превръзки на лицето е, че наскоро й бил отстранен тумор. 38-годишната Клоуи сподели новината в поредица от публикации в своята история в Instagram, споделяйки близки снимки на кожата си.

"Видях, че някои от вас се чудеха защо нося такава през последните няколко седмици", написа тя. "След като забелязах малка подутина на лицето си, предположих, че е нещо незначително, но все пак реших да му направя биопсия 7 месеца след като разбрах, че не помръдва". 

Embed from Getty Images

Кардашиян добави, че е получила две биопсии от различни лекари, които смятат, че подутината е "невероятно рядка" за човек на нейната възраст.

"Няколко дни по-късно ми казаха, че трябва незабавно да се подложа на операция за отстраняване на тумор от лицето ми", продължава публикацията й. "Обадих се не на друг, а на д-р Гарт Фишър, скъп приятел на семейството ми и един от най-добрите хирурзи в Бевърли Хилс, за когото знаех, че ще се погрижи възможно най-добре за лицето ми. 

Благодарна съм му, сега съм в процес на оздравяване. И така, ще продължите да виждате превръзките ми и когато съм позволено, вероятно ще видите белег (и вдлъбнатина на бузата ми от премахването на тумора)", казва още тя. 

Тя отбеляза, че единствената причина, поради която споделя историята си, е като напомняне към останалите да ходят на чести прегледи, разказвайки и предишния си страх за здравето, когато лекарите откриха ракова бенка на гърба й.

"На 19 години имах меланом на гърба си и го премахнаха с операция. Явно съм предразположена към меланоми. Дори тези, които не са, трябва да се проверяват на определен период", призова Кардашиян.