Вътрешен източник на британското кралско семейство заяви пред "RadarOnline", че смята, че дворецът "обвинява съпругата на принц Хари, че е причинила допълнителен стрес в последните дни на кралица Елизабет II".

"Фирмата не пропуска да напомни на света, че Меган с нейните холивудски амбиции разкъса семейството", разкрива лицето, пожелало анонимност пред изданието. Но не само то е на това мнение.

Лейди Гленконър - британска светска дама и приятелка от детство на покойния монарх, неотдавна също изказа своето мнение в подкаста "Rosebud with Gyles Brandreth" за бившата звезда от "Костюмари". "Мисля, че това, което е характерно за Меган, е, че тя нямаше представа какво се очаква от нея", каза Гленконър за херцогинята на Съсекс. "Смятам, че е мислила, че ставайки съпруга на принц, всичко ще е като в приказките и ще се вози в златна карета. А всъщност много от нещата, които върши кралското семейство са изключително скучни." Светската дама сподели също, че по време на коронацията на Чарлз III е стояла до бившия държавен секретар Джон Кери, когото попитала дискретно какво мислят американците за Хари и Меган, след преместването им отвъд океана. По нейни думи той й отвърнал, че "всички много съжаляват принца."

Според източници на "National Enquirer" братът на Хари - Уилям, и съпругата му Катрин пък "са обърнали тотално гръб на херцозите и се занимават с техните си дела". Пред изданието източниците твърдят, че двамата поддържат стратегията "без реакция" за всичко, което правят или казват Хари и Меган, въпреки че са били "провокирани" с книгата му "Резервният".

Снимка: Getty Images

"Планът на двореца работи", каза и придворен. "Хари и Меган губят популярност, бизнес сделките им търпят постоянни удари, а известните знаменитости се държат на разстояние от тях. Атаките им дадоха обратен резултат. Подкрепата отиде за Уилям и Кейт."

Снимка: Getty Images