Принцът на Монако Албер и съпругата му, принцеса Шарлен празнуват 11-ата си годишнина от сватбата, след като не успяха да прекарат този ден заедно миналата година. Те публикуваха нова снимка по този повод в социалните медии. Шарлен е в рокля цвят аквамарин, двамата са хванати за ръце в градините на двореца на принца.

Принцеса Шарлен публикува кадъра и на личната си страница в Инстаграм, като написа: "Честита годишнина" с емотикон червено сърце.

Принц Алберт, сега на 64 години, и 44-годишната принцеса Шарлен, се ожениха на приказна церемония на 1 юли 2011 г. Четиридневната сватба, която включваше 20-метровия воал на Шарлен и пететажна сватбена торта, беше първата кралска сватба в Монако от 55 години насам - след "Сватбата на века", когато принц Рение се ожени за холивудската актриса Грейс Кели на екстравагантна церемония през 1956 г. Те са родители на Албер. 

Снимка: Getty Images

Двойката, родители на 7-годишните близнаци принц Жак и принцеса Габриела, не успя да отпразнува важната си 10-годишнина заедно миналата година. Принцеса Шарлен остана в родната си страна Южна Африка, възстановявайки се от усложнения, произтичащи от операция на УНГ, и не можеше да пътува обратно до Монако. 

Embed from Getty Images

"Тази година ще бъде първият път, когато няма да бъда със съпруга си на годишнината от сватбата ни през юли, което е трудно и ме натъжава", написа тогава Шарлен в изявление. "Алберт и аз нямахме друг избор, освен да следваме инструкциите на медицинския екип, дори и да беше изключително трудно. Той беше най-невероятната подкрепа за мен", каза тя. 

При завръщането на принцеса Шарлен в Монако обаче тя показа признаци на емоционално и физическо изтощение. След консултация с лекарите и членовете на семейството си, тя решава да потърси медицинска помощ.

Принцеса Шарлен най-накрая се върна в Монако през март, след като беше настанена в швейцарска клиника от ноември.

"Когато се върнах в княжеството, съсредоточих цялата си енергия върху децата, съпруга си и здравето си, защото те са мой приоритет", каза принцеса Шарлен пред "Monaco Matin" през май. "Здравословното ми състояние все още е крехко и не искам да бързам. Пътят беше дълъг, труден и толкова болезнен. Днес се чувствам по-спокойна". 

Шарлен коментира директно слуховете за проблеми в брака, като каза на репортери:

"Искате да говорим за слухове за развод или за новия ми дом в Швейцария? Все още го намирам за жалко, че някои медии разпространяват подобни слухове за живота ми, за връзката ми. Както всички останали, ние сме човешки същества и като всички човешки същества имаме емоции, слабости, но нашето семейство е изложено на показ в медиите и най-малката слабост се препредава по всякакъв начин"