Принцеса Шарлийн от Монако е "много по-добре" според принц Албер, който изрази надежда, че съпругата му ще се върне при семейството си съвсем скоро.

Майката на две деца, която през януари навърши 44 години, беше приета в лечебно заведение извън Монако през ноември, броени дни след завръщането ѝ в княжеството след 10-месечно отсъствие в родната ѝ Южна Африка.

Снимка: Twitter

Пред "Monaco-Matin" 63-годишният Албер заяви:

"Принцеса Шарлийн се чувства много по-добре и се надявам, че съвсем скоро ще се върне в княжеството".

Коментарът му идва три седмици след последната информация от двореца. В изявлението обаче се добавя също, че престоят ѝ в болницата "ще отнеме още няколко седмици".

Албер не изясни точната причина за заболяването на Шарлийн, въпреки че заяви, че тя страда физически и емоционално.

В родния си град принцесата е лекувана от инфекция на ухото и гърлото, която е получила през май, след процедура на синусите и присаждане на кост, на която се е подложила преди пристигането си, за да се подготви за зъбни импланти.

Embed from Getty Images

Възстановяването ѝ "в момента протича много окуражаващо", съобщиха от двореца през януари, но въпреки това тя ще има нужда от още време, за да се оправи напълно от "последвалите стоматологични процедури", се допълва в изявлението.

През ноември Шарлийн беше приета в лечебно заведение за няколко дни след завръщането ѝ в Монако след 10-месечно отсъствие в родната ѝ Южна Африка.

Двамата с принц Албер се запознават през 2000 г. по време на състезание по плуване в Монако, а двойката се жени през 2011 г. През 2014 г. се раждат близнаците Габриела и Жак.

Embed from Getty Images