Британският престолонаследник принц Чарлз и съпругата му Камила посетиха болница "Кралица Елизабет" в Бирмингам, за да благодарят на лекарите, медицинските сестри и целия персонал за упоритата им работа по време на пандемията от новия коронавирус.

Принц Чарлз, който бе ваксиниран срещу Covid-19 по-рано този месец, говори за "голямата радост", която изпитва, при срещата си с някои от работещите в британската здравна система.

"Вие сте забележителен екип, ако мога да се изразя така и сме наистина късметлии, че ви имаме", каза принц Чарлз, преди да открие плакет за благодарност към медиците за техните "невероятни усилия".

Принц Чарлз, който е на 72 години, каза, че е връстник на Националната здравна служба, която предоставя безплатно здравеопазване, пише БТА. Той разсмя събралите се служители в болницата с изказването си, че здравната служба устоява по-добре от него. "Аз постепенно се разпадам", каза той.

Снимка: АР/БТА

Престолонаследникът даде положителен тест за новия коронавирус при първата вълна на пандемията през март миналата година, но каза, че имал късмет, защото преболедувал със сравнително слаби симптоми и се възстановил.

"Надявам се да продължите да бележите нарастващ успех в битката срещу този отвратителен вирус, но вие печелите и това е чудесно", каза принцът.

Снимка: АР/БТА