Принц Чарлз и Камила Паркър посетиха замък в Абърдийншър, известен с появата си в няколко световноизвестни филма. Двамата бяха облечени в подхождащи си тоалети с еднакъв десен.

Вижте снимки >>

Замъкът Дънотар е разположен в Абърдийншър, Шотландия и се е появявал в няколко много известни филмови продукции, сред които "Кралицата на Шотландия", "Виктор Франкенщайн" и "Хамлет" с участието на Мел Гибсън.

За визитата 70-годишният Принц на Уелс бе облечен в традиционния шотландски килт на червено и зелено каре, съчетан с елек, сако и вратовръзка в подхождащи си нюанси. Камила носеше тоалет в еднакви цветове и шал със същия десен като вратовръзката на съпруга си. 

Двамата бяха изключително усмихнати по време на разходката до замъка, който драматично се извисява на скалите над Северно море.

Чарлз и Камила откриха плакет, засадиха дърво и участваха в откриването на нов офис на местна компания. За тази цел принцът дори се качи на мини багер.

Херцогът и херцогинята на Ротси, каквито са техните титли в Шотландия, не пропуснаха да посетят и музея Толбут, където се срещнаха с доброволци, отличени с Наградата на Кралицата за доброволческата си дейност по-рано тази година.

Тълпи от хора приветстваха кралската двойка при появата им в търговския център Стоунхевън.