Британският престолонаследник принц Чарлз и синът му Уилям заедно със съпругите си ще присъстват на световната премиера на новия филм от поредицата за Джеймс Бонд "Смъртта може да почака". Тя ще се състои на 28 септември в "Роял Албърт хол" в Лондон.

По червения клилим ще преминат Даниел Крейг, който за пети и последен път е в ролята на агент 007, Рами Малек, Леа Сейду, Бен Уишоу и Наоми Харис.

Представителите на британската кралска фамилия ще се срещнат с част от актьорския състав на лентата, с режисьора Кари Фукунага, с продуцентите Майкъл Уилсън и Барбара Броколи и с певицата Били Айлиш, която изпълнява тематичната песен във филма.

Продукцията на "Unicersal Pictures" и MGM трябваше първоначално да излезе по екраните още през април 2020 г., но няколко пъти беше отлагана заради пандемията от новия коронавирус, ограниченията в работата на киносалоните и локдауните.

Премиерата в Лондон, която е първата от поредица промоционални събития за филма по целия свят, ще бъде в подкрепа на настоящи и бивши членове на британски специални сили и служители на тайните служби, става ясно от официалния сайт на агент 007.

Снимка: Getty Images

На нея ще присъстват и здравни работници, които са поканени в знак на признателност за усърдната им работа в борбата с новия коронавирус, предава БТА.

"Смъртта може да почака" излиза по кината във Великобритания на 30 септември, а в САЩ - на 8 октомври.