25 години след преждевременната смърт на принцеса Даяна, нов документален филм разглежда нейния живот в очите на обществеността, използвайки архивни аудио и видеозаписи, пише "People".

В сряда HBO пусна трейлър на режисирания от Ед Пъркинс документален филм "The Princess", чиято премиера ще бъде на 13 август. Филмът изследва сложните отношения на принцеса Даяна с медиите, от ранните дни на нейния романс с принц Чарлз до тяхната раздяла и за това как в крайна сметка лудостта на папараците допринесе за трагичната й смърт през 1997 г. на 36-годишна възраст.

"Силно емоционален, "The Princess" е интуитивно потапяне в живота на Даяна под постоянния и често натрапчив блясък на медийните прожектори", според HBO. "Филмът се развива така, сякаш е в настоящето, позволявайки на зрителите да изпитат огромното обожание, но също така и интензивното наблюдение на всяко движение на Даяна и постоянната оценка, на която е подлагана. Чрез архивни материали филмът също така е отражение на обществото тогава", казват авторите.

Трейлърът започва с годежа и последвалото интервю на принцеса Даяна и принц Чарлз, когато бяха попитани за първите си впечатления един от друг.

"Спомням си, че си помислих колко весела, забавна и привлекателна беше тя тогава - на 16 години. Не знам какво си помисли тя за мен", усмихва се Чарлз. 

"Доста невероятно", отговоря Даяна.

Трейлърът завършва с разговор на принц Чарлз с млад принц Уилям, докато принцеса Даяна го гледа мрачно. Докато принц Уилям наднича през обектива на видеокамера, Чарлз казва на сина си: "Хората вътре, виж ги - в капан са".

Филмът имаше световна премиера на филмовия фестивал Сънданс тази година. Ще бъде излъчен на 13 август по HBO и HBO MAX.

Снимка: Getty Images