Принц Хари и съпругата му Меган отказаха ВИП-ложите на игрите "Инвиктус" в Сидни и седнаха сред феновете, за да наблюдават заключителната част от игрите преди церемонията по закриването им тази вечер, предаде ДПА. По-късно към тях се присъединиха Дейвид Бекъм и съпругата му Виктория и заедно насърчаваха състезателите от трибуните, докато САЩ и Холандия играеха на финала на баскетболния турнир за хора в инвалидни колички.

Игрите "Инвиктус" са учредени от принц Хари и в тях участват военнослужещи, които са били ранявани по време на мисия, предава БТА.

Херцогът и херцогинята на Съсекс бяха закачили на реверите си червен мак, който в англосаксонските държави е символ на отдаване на почит към загиналите военнослужещи във военни конфликти. Двамата връчиха медалите на спечелилия американски отбор пред погледите на зрителите, изпълнили до краен предел стадиона. Всички билети за заключителната част на игрите бяха разпродадени.

Снощи на церемонията по връчването на наградите на Австралийското географско дружество принц Хари изрази безпокойство във връзка с опазването на околната среда с думите, че е тежко да се гледа как глобалното затопляне променя завинаги съкровищата на природата в Австралия.

Утре сутрин Хари и Меган заминават за Нова Зеландия на тридневно посещение преди да се приберат в Лондон.