Британският принц Хари и съпругата му Меган постигнаха споразумение с фотографска агенция, направила неоторизирани снимки на малкия им син в дома им, съобщи Ройтерс.

Според съдебните документи фотографската агенция Х17 се е съгласила да не разпространява повече снимките на Арчи и баба му в градината на дома им и да върне оригиналите и всички копия. Освен това агенцията се е извинила на семейството за причинения дискомфорт и се е ангажирала да не постъпва повече така.

Агенцията също ще плати част от съдебните разходи на Хари и Меган.

Херцозите на Съсекс заведоха дело срещу агенцията в Лос Анджелис през юли с твърдението, че папараци са използвали дрон, за да направят незаконни снимки на 14-месечния им син Арчи в дома им в Калифорния, припомня БТА. Според адвоката им споразумението по делото е успех.

Принц Хари със сина си Арчи

Снимка: Официален профил в Instagram

"Всички семейства имат право, защитено от закона, да се чувстват безопасно и сигурно в дома си", заяви адвокат Майкъл Къмп.

Меган, Хари и Арчи живеят в Лос Анджелис, след като се отказаха от задълженията си към британското кралско семейство. През март те обясниха, че не могат да приемат силния интерес на медиите във Великобритания към личния им живот.

Меган Маркъл и принц Хари със сина си Арчи

Снимка: Getty Images/Guliver Photos