Принц Хари каза, че "не изпраща текстови съобщения" на брат си Уилям и описа кралицата консорт Камила като "злодейка" в интервю, излъчено съвсем наскоро в САЩ, предадават редица задокеански издания.

Говорейки с Андерсън Купър от CNN, херцогът на Съсекс каза, че желанието на мащехата му да се докарва пред британската преса я прави "опасна" и заради него ще има "трупове по улиците", както се изрази.

В 60-минутния разговор с журналиста на телевизионната медия малкия син на покойната Лейди Даяна говори за недоверието на кралското семейство към съпругата му Меган Маркъл, предизвикано от това, че е "американка, актриса, разведена, черна", преди да се пошегува: "Очевидно тя трябва да е вещица".

Купър подхвърли на аристократа, че семейната му динамика е като "Игра на тронове, само че без дракони", на което събеседникът му отвърна: "Не гледам "сериала, но в живота ми определено има дракони и това е третата страна - британската преса. "

Той сподели още, че "не е бил поканен" на борда на самолета, отвеждащ други членове на фамилията му до замъка Балморал преди смъртта на неговата баба - кралица Елизабет Втора, която почина на осми септември миналата година.

Снимка: Getty Images

Говорейки за отношенията с брат си, принца на Уелс, и баща си, крал Чарлз III, Хари каза, че в момента "не изпраща съобщения" на Уилям и че не е говорил с баща си от "доста време".

"Говорите ли с Уилям сега, изпращате ли съобщения?", попита го Андерсън Купър.

"В момента не, но очаквам с нетърпение да се помирим", отговори му херцогът.

Снимка: Getty Images

Запитан какво би си помислила майка му, принцеса Даяна, за разрива в отношенията с брат му, той каза: "Мисля, че тя би била натъжена от тази ситуация", добавяйки: "Вярвам, че тя би искала помирение. И се надявам, че това е постижимо."

На запитването дали може да се завърне като пълноправен член на кралското семейство, Хари отсече: "Не виждам как това може да се случи".

Предстои да бъдат излъчени още две интервюта, предава БТА. Първото ще бъде с Майкъл Строн от "Good Morning America" и ще мине по малкия екран тази вечер, а воторо ще бъде водено от Стивън Колбърт в "Късното шоу на CBS", което е планирано да бъде пуснато по телевизията тази сряда.

Снимка: Getty Images