Принц Хари не се яви в първия ден от съдебния процес срещу издателя "Mirror Newspapers Group" , обвинен в незаконен достъп до телефоните на известни личности, предадоха осведомителните агенции.

Адвокатът на херцога на Съсекс заяви, че клиентът му няма да може да даде показания след встъпителните речи, тъй като е взел полет от Лос Анджелис в неделя след рождения ден на 2-годишната си дъщеря Лилибет.

"Малко съм изненадан", каза съдия Тимъти Фанкорт, като отбеляза, че е наредил на аристократа да бъде в съда в първия ден на процеса.

Адвокатът на издателската компания "Mirror Group" Андрю Грийн каза, че е "дълбоко обезпокоен" от отсъствието на ищеца в началото на заседанието.

Синът на британския крал Чарлз Трети трябваше да свидетелства във вторник, 6 юни, но миналата седмица адвокатът му е бил уведомен, че клиентът му трябва да се яви в понеделник във Висшия съд в Лондон, в случай че встъпителните речи приключат преди края на деня.

Хари (38 г.) ще бъде първият член на британското кралско семейство от повече от век насам, който ще седне на свидетелската скамейка. Очаква се той да опише мъката и гнева си от това, че през целия си живот е бил преследван от медиите, както и влиянието им върху неговите близки.

Снимка: Getty Images

Той обвинява папараците за автомобилната катастрофа, при която загина майката му - принцеса Даяна, в Париж през 1997 г.

Принц Хари и около 100 знаменитости, включително актьори, спортни звезди, певци и телевизионни водещи, съдят "Мirror Nespapers Group". припомня БТА. Те обвиняват изданията - "Daily Mirror", "Sunday Mirror" и "Sunday People", че в периода между 1991-2011 г. са получавали постоянен достъп до лична информация чрез широкоразпространено телефонно хакерство, измама и други незаконни средства.

Снимка: Getty Images