Адвокатите на британския принц Хари и други ищци поискаха в сряда да внесат поправки в иска си срещу британските вестници на Рупърт Мърдок, за да включат лично магната в обвиненията за прикриване на злоупотреби, предаде Ройтерс.

Хари и повече от 40 други лица съдят "Нюз груп нюзпейпърс" (News Group Newspapers - NGN) по обвинения в незаконно навлизане в личния живот от страна на вестник "Сън" и вече несъществуващия "Нюз ъв дъ уърлд" от средата на 90-те години до 2016 г. Медията е собственост на Мърдок, добавя БТА.

Предстои съдебен процес, който може да продължи осем седмици и е планиран да започне през януари 2025 г. По време на тридневно изслушване, започнало в сряда, адвокатите на ищците поискаха от съдията разрешение да променят подробностите в общото си дело срещу "Нюз груп нюзпейпърс".

Причина затова е, че искат да включат допълнителни доказателства за прикриване на престъпление от страна на висши ръководители на медийната група.

Сред измененията, които те искат да включат, са позовавания на 93-годишния Мърдок във връзка с неговото знание и прикриване на незаконни дейности от страна на висши служители, както и доказателства, свързани с Ребека Брукс, изпълнителен директор на британското му подразделение "Нюз Ю Кей".

Адвокатите на "Нюз груп нюзпейпърс" казаха, че опитът за промяна на обстоятелствата по делото са ненужни, непропорционални и неуместни, като се въвличат нови 200 журналисти, ръководители и частни детективи, и се повдигат изключително сериозни обвинения.