Принц Хари ще присъства сам на коронацията на крал Чарлз Трети, тъй като Меган Маркъл не смее да си покаже очите пред кралското семейство, твърди Пол Бърел, верният иконом на Лейди Даяна, съобщава "Daily Mirror".

64-годишният вътрешен човек от двореца казва, че кралят е запазил високите морални изисквания, като е поканил херцога и херцогинята на Съсекс и добави, че топката е в двора на Хари и Меган.

Двойката все още не е потвърдила присъствието си за голямото събитие на 6 май, но Пол каза, че би било невероятно неудобно за тях да се съберат отново с кралското семейство, ако решат да отидат.

"За Меган ще е много трудно, защото не се знае дали е готова да понесе последствията от действията си и както се казва, да си сърба попарата", смята Бърел. 

Снимка: Getty Images

"Не мисля, че Меган е достатъчно смела - ще трябва да погледне в очите семейство, което е бутнала под автобуса", сравни Бърел постъпките на американската актриса. 

"Но мисля, че Хари може да дойде сам и тя вероятно му е казала, че няма да може да бъде до него, ако той присъства", добавя Пол.

Той също така смята, че за Хари ще бъде трудно да види кралица Камила на коронацията, тъй като тя ще бъде "там, където можеше да бъде майка му".

Хари нападна мащехата си в мемоарите си "Spare", твърдейки, че той и брат му, принц Уилям са молили баща си да не се жени за нея.

Херцогът на Съсекс също нарича Камила "другата жена" на различни части от книгата, както и че се опасява, че тя е зла мащеха.

Снимка: Getty Images

Пред списание "Closer" Пол коментира, че за Хари също ще е болезнено да присъства на коронацията на крал Чарлз.

Той също така се опасява, че херцогът и херцогинята на Съсекс ще трябва да останат в Америка за постоянно, след като обърнаха гръб на кралското семейство.

Относно спекулациите дали са получили покана за събитието, говорител на Меган и Хари  заяви: "Мога да потвърдя, че херцогът наскоро получи имейл от офиса на Негово Величество относно коронацията. За момента няма да разкриваме дали херцогът и херцогинята ще присъстват".