Британският принц Хари ще сподели "грешките и научените уроци" в живота в мемоарна книга, която ще излезе догодина.

Авторът обяви споразумение с издателство "Пенгуин Рандъм Хаус" и обеща да разкрие "възходи и падения, "да бъде точен и да се придържа напълно към истината".

Той ще дари постъпленията от мемоарите си за благотворителност.

Издателите не разкриха подробности за сделката, която включва и аудио книга.

36-годишният херцог на Съсекс обяви, че ще запише спомените си не като принц, какъвто е роден, а като мъжа, в който се е превърнал.

По-рано тази година принцът и съпругата му Меган Маркъл, херцогиня на Съсекс, дадоха ексклузивно интервю на Опра Уинфри за решението им да се оттеглят като висши членове на британското кралско семейство. По този повод Хари заяви, че той и херцогинята са напуснали "фирмата" поради липсата на подкрепа от другите кралски особи и призна, че се е чувствал "в капан в системата" по време на престоя си в нея.

Принц Хари и съпругата му Меган се оттеглиха от кралските си задължения миналата година и стартираха много нови, смели проекти. През март тази година на Хари написа предисловието към детската книга Hospital by the Hill, създадена от благотворителна организация в подкрепа на деца, загубили свой родител.

В предговора към книгата Хари написа: "Когато бях малко момче, загубих майка си. Тогава те исках и не можех да повярвам, че това се е случило. Не го приемах. Всичко това остави дупка в сърцето ми. Знам през какво минавате и искам да знаете, че не сте сами. С времето ще стане по-добре. Всички се справяме със загубата по различен начин. На мен ми помогна вярването, че любовта и спомените винаги остават и можем да ги задържим завинаги. Вярването, че родителите ни винаги са с нас. Говорете за чувствата си тогава, когато сте готови. Уверявам ви, че ще се почувствате по-силни". Хари добавя, че ако може, би прегърнал всички скърбящи деца още сега.

През юни Меган Маркъл пък издаде детска книга, вдъхновена от принц Хари и сина им Арчи. Книгата носи заглавието "Пейката" и в нея се разказва за отношенията между баща и син през погледа на майката.

Компанията "Арчиуел продъкшънс", основана от Хари и Меган, планира да продуцира и анимационна поредица за стрийминг платформата Нетфликс.