Принц Хари разказва, как брат му, принц Уилям, му се е разкрещял по време на горчивата му раздяла с кралското семейство. Признанията Хари прави в последните епизоди на противоречивия документален филм на Netflix за херцога и херцогинята на Съсекс, които бяха пуснати днес.

Четвъртият, петият и шестият епизод на "Хари и Меган" обхващат предизвикателствата пред двойката след сватбата им през 2018 г., влошеното психично здраве на херцогинята на Съсекс и нейния спонтанен аборт през 2020 г. и в крайна сметка решението им да напуснат като работещи членове на семейството.

Синът на настоящия монарх каза, че първоначално е поискал споразумение "наполовина навътре, наполовина навън", при което със съпругата му ще имат собствена работа, но все пак ще изпълняват и тази в подкрепа на кралицата, по време на критична семейна среща.

"Но много бързо стана ясно, че това предложение не подлежи на обсъждане или дебат", каза Хари.

Снимка: АР/БТА

Той казва, че брат му е крещял, баща му Чарлз е говорил неверни неща, а кралицата е седяла и търпеливо е мълчала. 

"Беше ужасяващо брат ми да крещи по мен, а баща ми да казва неща, които просто не са верни, докато баба ми тихо седи там и приема всичко това", каза той, припомняйки си разговорите с принц Уилям, тогавашният принц Чарлз и кралица Елизабет II.

Също така в петия епизод Хари казва, че решението да се оттегли от кралските задължения е било негово, а не на жена му.

"Всъщност това беше мое решение. Тя никога не е поискала да напусне. Аз бях този, който трябваше да осъзнае ситуацията сам. Виждал съм малки карикатури, на които съм на четири крака, тя държи повод за куче, а аз нося нашийника. Колко предсказуемо! Жената е виновна за решението на една двойка", коментира още той. 

Хари намекна, че има ревност от други кралски особи към Меган, като се има предвид количеството медийно внимание, което тя първоначално получи. "Явно проблемът е, че когато някой се жени, краде светлината на прожекторите или върши работата по-добре от човека, който е роден да прави това", смята Хаз. 

Снимка: Getty Images

"Това разстройва хората. Това нарушава баланса. Защото сте били накарани да вярвате, че единственият начин вашите благотворителни организации да успеят и вашата мисия да се развие е, ако сте на първите страници на тези вестници", добавя още той.

Сериалът засяга и влошеното психично здраве на Меган и нейния спонтанен аборт през юли 2020 г. "Бях бременна. Първата сутрин, когато се събудихме в новия ни дом, беше, когато направих спонтанен аборт", споделя Меган.

Снимка: Getty Images

"Лъжите, това е едно на ръка. Някак си свикваш с тях, когато живееш в това семейство. Но това, което правеха с Меган и ефектът, който имаше върху нея, ме накараха да кажа: достатъчно. Стига болка, стига страдание", признава още Хари. 

"Направих всичко възможно, за да ги накарам да се гордеят и наистина да бъда част от семейството", каза Меган в петия епизод, говорейки за връзката си с другите кралски особи. "И тогава балонът се спука. Разбрах, че не просто бях хвърлена на вълците, нахраних вълците", смята тя.