Какъвто бащата, такъв и синът, казват хората. Ако тези думи се отнасят до британския принц Уилям и сина му, то със сигурност са верни. Или поне когато става въпрос за футбол.

През уикенда херцогът и херцогинята на Кеймбридж заведоха двете си по-големи деца - Джордж и Шарлот, на мача между "Астън Вила" и "Норич", завършил с резултат 5-1. Това е първото подобно спортно мероприятие, което наследниците на аристократите посетиха.

Вижте снимки >>

Очевидно страстта на Уилям към "Вила" е напълно споделена и от първородното му дете, което бе облечено в тениска на отбора. И докато принцеса Шарлот седеше в скута на майка си, разясняваща ѝ правилата на играта, Джордж, който очевидно бе наясно с тях, искрено се радваше на доброто представяне на тима.

През цялото време той внимателно наблюдаваше случващото се на игрището, а след 4-ия отбелязан гол на любимците му, той не скри ентусиазма си и започна да се смее и подскача на мястото си.

Семейството стоеше на последния ред, сред останалите фенове на VIP ложата на стадиона.

Вижте тази публикация в Instagram.

SoccerAM — a fantastic performance from Aston Villa AVFCofficial at Norwich today!

Публикация, споделена от Kensington Palace на

Херцогът не е просто почитател на играта, той е и президент на Футболната асоциация в Англия, а пристрастията си към конкретния отбор е обяснявал в не едно свое интервю.

Още в ученическите си години, когато за първи път бил запленен от конкретния спорт, той съвсем умишлено си избрал тим, различен от Манчестър Юнайтед и Челси, които били най-често срещаните фаворити сред съучениците му. Тогава се спрял на "Вила", защото се нареждал в средата на класацията и по този начин му обещавал повече вълнения в бъдеще.

След седмица Кейт и Уилям ще оставят тримата си наследници у дома и ще заминат за 5-дневно посещение на Пакистан.