Сестрата на британския крал Чарлз Трети, принцеса Ан, частично е загубила паметта си в резултат на мозъчно сътресение, което е получила след инцидент в Гетскомб парк, пише БТА, позовавайки се на в. "Дейли телеграф".

Все още няма подробности за случилото се по време на разходка край резиденцията ѝ. По информация на лекарите, естеството на нараняването предполага, че то може да е получено по време на яздене на кон.

73-годишната принцеса не може да си спомни какво точно се е случило, но загубата на паметта вероятно е временна. Сестрата на монарха остава хоспитализирана в болница "Саутмийд" в покрайнините на Бристол и се очаква да бъде изписана до няколко дни, като всички събития с нейно участие за тази седмица са отложени.

Единствената дъщеря на кралица Елизабет Втора още от дете е почитател на конната езда. През 1976 г. тя става първият член на британското кралско семейство, който участва в Олимпийските игри в Монреал.

След като кралят и принцеса Кейт бяха диагностицирани с рак по-рано тази година, тя пое по-голяма част от официалните задължения на членовете на кралското семейство и е неотлъчно до тях в тежкия момент.