Обратното броене до кралската сватба на принцеса Иман от Йордания започва, пише "People". Сватбата е този уикенд. 

Във вторник 26-годишната булка покани близки на парти, където извършиха ритуали по изрисуване с къна, наричано още хена парти. 

Най-голямата дъщеря на кралица Рания и крал Абдула II ще се омъжи за Джамил Александър Термиотис в неделя. На празненството във вторник Иман носеше колана на майка си от нейния сватбен ден през 1993 г.

"Толкова много любов в една стая! С приятелите и семейството на празника на Иман вчера", написа гордата майка Рания в Instagram. 

Раджуа Халед Ал Саиф, която е сгодена за най-големия син на крал Абдула престолонаследник принц Хюсеин, също беше снимана да влиза на партито с бъдещата си свекърва. Тяхната сватба е насрочена за 1 юни.

"The Arab Weekly" съобщава, че традицията на партито с къна, преди сватбата е била преосмислена в Йордания през последните години. Това, което преди се е смятало за тъжен момент - когато булката се готви да напусне семейния си дом, сега е повод за празник. 

Рания Ал-Ясин и тогавашният принц Абдула сключиха брак на 10 юни 1993 г. и тази година ще отпразнуват 30-ата си годишнина от сватбата.

Сватбеният колан не е единственият кралски аксесоар, който принцеса Иман взима от гардероба на майка си. През уикенда кралица Рания публикува видео с важни моменти от живота на Иман, в което разкрива датата на сватбата ѝ - 12 март и накрая има кадър на принцесата, носеща първата си тиара - тази на майка ѝ, триъгълна и диамантена. Смята се, че това издава булчинската визия, която е замислила.