Принцесата на Уелс официално се завърна към кралските си задължения, след като прекара половината от ваканцията със съпруга си принц Уилям и трите им деца.

Във вторник принцеса Кейт, която е един от патроните на Кралската фондация на принца и принцесата на Уелс, посрещна главния изпълнителен директор Аманда Бери в замъка Уиндзор.

След това 40-годишната кралска особа разговаря по телефона с декана на Уестминстър, преподобния д-р Дейвид Хойл, преди да проведе среща за ранното детство. Кейт отсъстваше от кралската арена през последните две седмици заради ваканцията на децата им. Последното ѝ известно кралско задължение беше на 15 октомври, когато в качеството си на патрон на английското ръгби тя изпрати писмо с насърчение до Английската ръгби лига.

Embed from Getty Images

През уикенда тя ще се появи на много специално място, за да подкрепи английския отбор по ръгби. Кейт ще гледа четвъртфинала на Англия за Световната купа по ръгби срещу Папуа Нова Гвинея в Уигън в събота. Това е първият ѝ мач, откакто наследи принц Хари като патрон на Ръгби футболната лига, като в същото време стана фигура на Ръгби футболния съюз. Тя е и първата жена от кралското семейство, която заема тази длъжност. Преди началото на мача принцесата ще се срещне с отборите на Англия и Папуа Нова Гвинея на терена.

Тя също така ще спази минута мълчание, която се провежда по повод Деня на мача Movember - жест за борба с вредното въздействие, което мълчанието може да окаже върху психическото благополучие на мъжете.

Embed from Getty Images