Принцесата на Монако Шарлен даде положителен резултат на теста за Covid-19. Здравословното ѝ състояние обаче не поражда безпокойство, обяви двореца, допълвайки, че тя ще остане в изолация за няколко дни.

Бившата южноафриканска олимпийска плувкиня се върна в княжеството през март след дълго отсъствие поради здравословни проблеми. Преди две седмици тя даде интервю за френски вестник, в което обясни, че се чувства по-добре, но все още не се е възстановила напълно. 

"Здравето ми все още е крехко и не искам да прибързвам. Пътят беше дълъг, труден и толкова болезнен. Сега се чувствам по-спокойна", сподели за в. "Nice-Matin" 44-годишната принцеса.

Вижте снимки на Шарлен >>

Съпругът ѝ принц Албер Втори два пъти бе заразен с коронавируса, първо в началото на пандемията, а после през април тази година.

От началото на пандемията над 12 000 души в княжеството дадоха положителен резултат на тестовете за Covid-19. Населението на Монако е 40 000 души.

От 12 май носенето на маски на закрито там вече не е задължително, освен в болниците.

Снимка: Getty Images

Запитана за слуховете, които се разпространяваха по време на дългото й отсъствие, принцесата отговаря: "Имате предвид слухове за развод или за новия ми дом в Швейцария...Намирам за жалко, че някои медии разпространяват подобни слухове за живота и семейството ми".

"Както всички останали, ние сме хора и като такива имаме емоции и слабости, само че нашето семейство е изложено на медийно внимание и дори най-малката слабост се отразява", оплака се тя.

Шарлен Уитсток, родена в Родезия (понастоящем Зимбабве), се омъжи за принца на Монако Албер през 2011 г., припомня БТА. Десетата годишнината от сватбата им не беше отбелязана през юли миналата година заради отсъствието на принцесата от княжеството.

Принц Албер е син на принц Рение Трети и американската кинозвезда Грейс Кели, която загина в автомобилна катастрофа през 1982 г.

Снимка: Getty Images