Принцеса Шарлен, която се завърна в Монако през март след дълго отсъствие заради здравословни проблеми, сега се чувства "по-спокойна", но признава в интервю за френски всекидневник, че състоянието й "все още е крехко".

"Здравето ми все още е крехко и не искам да прибързвам. Пътят беше дълъг, труден и толкова болезнен. Сега се чувствам по-спокойна", сподели за в. "Nice-Matin" 44-годишната принцеса, която във вторник вечерта присъства на Седмицата на модата в Монте Карло Седмица заедно с дъщеря си принцеса Габриела.

Съпругата на принца на Монако Албер претърпя операция през август миналата година по време на пътуване до Южна Африка - страната, в която е израснала и има гражданство.

Вижте снимки на принцеса Шарлен >>

През септември тя беше приета в болница по спешност, след като припадна вследствие на усложнения от тежка инфекция на ушите, носа и гърлото, с която беше диагностицирана през май. След това в началото на октомври тя претърпя операция под обща анестезия, свързана с тази инфекция.

На 23 ноември източник, близък до семейството, разкри че бившата олимпийска плувкиня е била приета "в специализирано заведение със силна умора, свързана с нейната слабост".

Снимка: Getty Images

От Двореца обявиха на 12 март, че принцесата се е върнала в Монако.

Запитана за слуховете, които се разпространяваха по време на дългото й отсъствие, принцесата отговаря: "Имате предвид слухове за развод или за новия ми дом в Швейцария...Намирам за жалко, че някои медии разпространяват подобни слухове за живота и семейството ми".

"Както всички останали, ние сме хора и като такива имаме емоции и слабости, само че нашето семейство е изложено на медийно внимание и дори най-малката слабост се отразява", оплака се тя.

Бившата олимпийска плувкиня Шарлен Уитсток, родена в Родезия (понастоящем Зимбабве), се омъжи за принца на Монако Албер през 2011 г., припомня БТА. Десетата годишнината от сватбата им не беше отбелязана през юли миналата година заради отсъствието на принцесата от княжеството.

Принц Албер е син на принц Рение Трети и американската кинозвезда Грейс Кели, която загина в автомобилна катастрофа през 1982 г.

Принцеса Шарлен и принц Албер

Снимка: Getty Images