Принцеса София и принц Карл Филип станаха родители за трети път. Най-малкият принц в семейството се е родил на 26 март в 11:19 минути според официалната информация от шведското кралско семейство.

Вижте снимки на Карл Филип и София >>

"Щастливи сме и се чувстваме благодарни да посрещнем третия син в семейството си. Принцеса София и аз, както и двамата му по-големи братя, дълго време чакахме този ден. Нямаме търпение да опознаем този нов член на семейството", написа принц Карл Филип.

Преди часове щастливият татко сподели снимки на новороденото си момче, което ще носи името Джулиан Хърбърт Фолке - херцог на Халанд.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Prince Carl Philip (@carl_philip13)

Той зарадва последователите си в социалната мрежа и с колаж от три снимки, показвайки трите му сина като бебета. Малкият Джулиан има двама по-големи братя - принц Александър - на 4 години и принц Габриел - на 3 години.

Шведският принц Карл Филип, който е четвърти по линия на наследяване на престола и принцеса София се ожениха през месец юни 2015 година. Кралят на Швеция е държавен глава на страната, но неговите функции са церемониални и той не притежава политическа власт. Кралското семейство е много популярно в държавата. Монархията се радва на широка подкрепа, въпреки че шведското общество е известно със силната си привързаност към принципите на социалното равенство.

принц Карл Филип и принцеса София с двамата си по-големи синове - Александър и Габриел

Снимка: Официален профил в Instagram