Бъдещата кралица на Дания, Мери, е определяна като човекът, който най-вероятно ще е в основата на управлението на страната, след като на трона седне съпругът й принц Фредерик. Това твърдят няколко кралски експерти, позовавайки се на факта, че 51-годишната принцеса има много по-добри ораторски умения и много по-лесно комуникира с хората.

"Мери наистина е движещата сила зад трона. Била е и ще продължава да бъде десетилетия напред", твърди датската кралска авторка. Припомняме, че на 14 януари настоящата кралица Маргрете ще абдикира от трона и на нейно място ще седне синът й Фредерик.

"Фредерик е прекрасен човек и е много популярен, но Мери е много по-добър комуникатор и публичен оратор. Тя има страхотни умения и огромен талант и хората в Дания дори я наричат ​​"Крал Мери". Рейтингът й на одобрение е по-висок от този на останалите членове на кралското семейство...", споделя още експерт.

Според кралската коментаторка Ким Бах една от причините за по-голямата популярност на Мери за сметка на съпруга си, са слуховете за негова изневяра, които наскоро се понесоха в публичното пространство. Мълвата, че той изневерява на съпругата си, тръгнаха след като Фредерик беше засечен с популярната мексиканка Геновева Касанова. Самата латина отрече това, което нарече "злонамерени слухове".

Абдикацията на кралица Маргрете също беше изненадваща, като според мнозина тя слиза от трона, за да запази семейството на Фредерик и Мери.