Монакската принцеса Шарлен, която е в РЮА, беше приета в местна болница още една, последна операция заради усложненията, причинени от тежка инфекция на синусите, съобщи ТАСС.

Това съобщава южноафриканската телевизионна и радиокомпания SSA-BBC с позоваване на фондация "Принцеса Шарлен" от Монако.

Подробности за операцията не бяха разкрити, както и името на болницата. Междувременно радиостанцията отбелязва, че след тази хирургическа интервенция принцесата възнамерява да се върне в Монако от РЮА, където е от пет месеца.

Настоящата операция на принцеса Шарлен е втората по ред, която прави в РЮА. Първата беше извършена на 13 август в болницата в Дърбан и продължи четири часа под обща анестезия. Принцесата отново беше приета в болницата на 1 септември, когато изведнъж се почувства зле, но не се наложи хирургическа намеса.

Възможно е инфекцията, която е причинила настоящите усложнения, да е причинена от операция във връзка със зъбни импланти, направена в Европа. Принцът на Монако Албер Втори с децата си вече е посещавал съпругата си в РЮА няколко пъти. Двойката, която сключи брак през 2011 г., има две деца.

Шарлен пристигна в РЮА през май, за да участва в благотворителните акции на организацията за защита на носорозите