Принцеса Беатрис и принцеса Юджини са въвлечени в последния скандал на баща си принц Андрю.

В дело, внесено във Висшия съд, турската милионерка Небахат Исбилен твърди, че е поверила на финансовия си съветник Селман Тюрк 67 млн. паунда, за да направи плащания към принц Андрю на обща стойност над 1 млн. паунда, бившата му съпруга Сара Фъргюсън за 225 000 паунда и дъщеря му принцеса Юджини за 25 000 паунда, предава британският вестник "The Telegraph".

В сумата, дадена на сина на кралица Елизабет Втора, е включено плащане от 750 000 паунда, извършено през ноември 2019 г.

Embed from Getty Images

Исбилен казва, че е вярвала, че плащането е за съдействието на херцога на Йорк за получаване на нов паспорт, след като е избягала от страната, където съпругът ѝ е в затвора. Твърди се обаче, че по-късно Тюрк и Андрю са казали на банкерите ѝ, че сумата е "сватбен подарък" за принцеса Беатрис, която се омъжи през юли 2020 г.

Бъкингамският дворец не е коментирал случая, а представител на херцога заяви пред сп. "People", че не могат да коментират текущо съдебно дело.

Според в. "The Telegraph" принцесите Бетрис и Юджини не са знаели за отношенията на родителите си с Тюрк, нито пък съзнателно са кореспондирали с него.

В изявление пред сп. "People" принцеса Юджини заяви:

"На 31 март 2022 г. получих писмо от адвокатите, които представляват клиентката си. Не познавам нито г-жа Исбилен, нито г-н Тюрк и бях изненадана да получа това писмо, в което се искаше да обясня две плащания, извършени по банковата ми сметка през октомври 2019 г., за които разбрах, че са подаръци от дългогодишен семеен приятел, за да подпомогне разходите за изненадващо парти за шестдесетия рожден ден на майка ми Сара. В началото на октомври 2019 г. получих обаждане от наш семеен приятел, който каза, че иска да направи финансов принос за партито за рождения ден на майка ми, за да подпомогне разходите за кетъринг. Предложих, че всяка вноска може да бъде направена директно на доставчиците на кетъринг, но в крайна сметка предоставих данните на сметката си, по която бяха извършени две плащания, които след това преведох на дружеството, организиращо партито на майка ми."

Embed from Getty Images