Присила Пресли разкри, че покойната й дъщеря Лиза Мари й се е оплакала от много силни болки в стомаха, само дни преди трагичната си смърт.

Припомняме, че Лиза Мари почина на 12 януари 2023 г., на 54 години, от запушване на тънките черва, причинено от операция за отслабване. Освен това от аутопсията стана ясно, че в кръвта й са били открити и опиоиди.

Присила признава, че е усещала, че нещо с дъщеря й не е наред в дните преди фаталната й смърт. Още повече, че двете, в компанията на внучка й Райли, се появиха на червения килим на наградите "Златен глобус", на който Лиза Мари видимо не изглеждаше добре.

Два дни след последната им среща в известен ресторант, където дъщерята на покойния Елвис споделила за здравословните си проблеми, Присила получила телефонно обаждане от бившия си зет Дани Киоу, който й казал, че Лиза е колабирала и е била транспортирана в болница.

Присила Пресли с дъщеря си Лиза Мари и внучките си

Снимка: Getty Images

"Веднага се качих в колата, но когато пристигнах в болницата, тя вече си беше отишла. Все още не мога да го осъзная. Не го пожелавам на никоя майка", споделя Присила в интервю за "The Hollywood Reporter".

Малко след смъртта на Лиза Мари в медиите излезе новината, че майка й е подала жалба в съда, с която оспорва завещанието й, според което децата й ще бъдат нейни наследници, а не тя. Действията й предизвикали гнева на внучка й Райли, която не можела да повярва, че в този толкова тежък за цялото семейство момент баба й мисли за пари и имущество.

Наскоро стана ясно, че двете страни са подписали споразумение, според което Присила получава еднократно сумата от 1,4 млн. долара, както и неразкрита регулярна сума, която да й бъде изплащана всеки месец през следващите десет години.

Вдовицата на Елвис обаче отрича да е имала вражда с внучката си и споделя, че няма нищо общо с подадената жалба, оспорваща завещанието. Направили го адвокатите й, които тя вече уволнила.

"Аз подадох молба, с която да се разрешат всички потенциални недоразумения около тълкуването на завещанието. Моята внучка, чрез собствения си адвокат, заедно с моя екип, работиха усърдно и неуморно, за да разрешим всички недоразумения като семейство", споделя Присила.

Тя е категорична, че Райли е най-правилният човек, който трябва да получи завещанието на майка си и че двете са в прекрасни отношения, въпреки писанията в медиите.

Съвсем скоро пък на екрана ще излезе документален филм "Присила", режисиран от София Копола. Той ще разказва за живота на Присила и Елвис Пресли, който е базиран на автобиографията на вдовицата му.