След десет години в ефир и 17 години след своя край, легендарният тв сериал "Приятели" все още крие тайни и една от най-големите от тях се разкрива днес, когато по НВО Мах се излъчва специалният нов епизод.

Романтичната връзка на приливи и отливи между героите Рос Гелар и Рейчъл Грийн не е била само пред камерите.

Актьорите Дженифър Анистън и Дейвид Шуимър за пръв път разкриват в новия епизод, че двамата много се харесвали по време на снимките в началото на поредицата, но първата им целувка всъщност била първата целувка на героите им пред камера през 1995 г.

Вижте снимки от сериала >>

"Помня как веднъж казах на Дейвид, че ще е ужасно, ако първата ни целувка всъщност е по националната телевизия. А така и стана! За първи път се целунахме в онова кафене", казва Анистън в специалното издание на ситкома.

Снимка: HBO България

"Насочихме цялото обожание и любов един към друг в Рос и Рейчъл", добави тя.

Страстната целувка в кафене "Central Perk" във втори сезон се смята за един от знаковите моменти в шоуто, приключило през 2004 г., след като двамата герои най-сетне се събират като двойка.

Снимка: Скрийншот YouTube

Шуимър и Анистън казват, че взаимното им привличане продължило през първите две години, прекарани на снимачната площадка, пише БТА. Те обаче така и не станали двойка извън нея, защото и двамата имали други връзки.

"Бяхме като два кораба, които се разминават, защото един от нас все беше във връзка с друг. Така и не прекрачихме тази граница, уважавахме я", каза Шуимър.

Той си спомни как през първите една-две години, по време на паузите между репетициите, двамата сe сгушвали на дивана.

"Как останалите не разбраха, че се сваляме", попита той колегите си от сериала Мат ЛеБланк, Матю Пери, Кортни Кокс и Лиса Кудроу.

"Знаехме, естествено", отвърна му Кокс.