Приятелството между Барак Обама и Брус Спрингстийн намери ново проявление - "Renegades: Born in the USA" ("Ренегати: Родени в САЩ") е книжно издание на популярния подкаст "Renegades'' с разговори между бившия президент на САЩ и роклегендата по широк кръг теми - от автомобили до славата и съдбата на Америка, съобщи Асошиейтед прес.

Издателство "Пенгуин Рандъм хауз" и компанията на Обама "Хайър граунд" обявиха, че книгата ще излезе на пазара на 26 октомври. Изданието с цена 50 щатски долара включва снимки, ръкописи на песни на Спрингстийн и речи на Обама с негови бележки.

"През годините установихме, че сме чувствителни по сходен начин - за работата, за семейството и за Америка. И аз, и Брус по свои начини сме преживели паралелни пътувания в опит да разберем страната си, която и на двама ни е дала много. Опитваме се да опишем историите на народа. Търсим начини да свържем личните си търсения за смисъла и истината, и общността с по-голямата история на Америка", се казва в изявление на Обама.

В увода към книгата Спрингстийн пише, че двамата с Обама повдигат сериозни въпроси за "съдбата на страната, за положението на гражданите й, за разрушителните, грозни, покварени сили, които биха искали да съсипят всичко".

"Време е сериозно да се замислим какви искаме да бъдем и каква страна искаме да оставим на децата си", пише Спрингстийн, който през 2016 г. получи президентския Медал на свободата от Обама.

Снимка: АР/БТА